Ziua unirii la Caminul cultural Urziceanca

Această prezentare necesită JavaScript.

Cu mic, dar şi cu mare am serbat astăzi Ziua Unirii românilor din Muntenia şi din Moldova. Zi mare pentru ţară, sărbătorită cum se cuvine în ţinutul Ciocăneştilor. Părintele Nicu a binecuvântat această zi şi ne-a spus o rugăciune pentru unirea tuturor-un frumos început pentru o manifestare populară!

Primarul Marin, vizibil emoţionat, a punctat semnificaţia specială a acestei zile pentru locuitorii din Urziceanca şi Ciocăneşti: demararea lucrărilor pentru refacerea căminului cultural din Urziceanca. După o lungă perioadă de părăginire căminul va îmbrăca o haină nouă, aceea de loc special destinat activităţilor cultural-educative pentru cei mici şi cei mari. Va fi un adevărat cămin cultural!

În acest moment organizăm comitetul de iniţiativă al Căminului cultural din Urziceanca ce va fi format din unsprezece membri ce doresc să se implice în organizarea activităţilor cultural-educative. Rog pe cei interesaţi să mă contacteze pentru că doar împreună vom reuşi să creem un spaţiu viu! Şi nu doar o altă construcţie…

Dintre consilierii comunei, prezenţi în cea mai mare parte (viceprimarul, secretarul primăriei), Marian ne-a amintit contextul istoric al unirii românilor: surpriza pe care noi am oferit-o lumii întregi prin unirea noastră de acum mai bine de 150 de ani. Ce ar fi dacă am mai oferi o surpriză acum unindu-ne cu Basarabia? Totul depinde doar de noi…

Copiii din Vizureşti au interpretat o mică scenetă cu tema Unirii. Mi-aş fi dorit să fie scrisă de ei în mare parte, pentru a-i pune şi mai mult în pielea celor care au realizat unirea. Iar în final am cântat cu toţii Hora unirii şi ne-am învârtit într-o horă pe cinste. Promit că la anul vom fi mult mai ordonaţi la horit…, s-a văzut că nu avem exerciţiu!

Mulţumesc în mod special Administratorului căminului cultural, domnului Nelu, care împreună cu echipa lui din care nu au lipsit Mari, Nils şi Ariciul au pregătit lapte cu cacao şi gogoşi pentru toţi copiii, iar pentru noi ceilalţi un vin rose fiert!

Fiecare participant a primit un calendar cu evenimentele ce se vor întâmpla  în anul 2012 la Căminul cultural din Urziceanca. Urmează pregătirea mărţişoarelor! Pe care anul acesta ne dorim să le vindem nu doar în comuna Ciocăneşti ci şi în câteva locaţii din Bucureşti. Cine ne poate ajuta cu găsirea locaţiilor din Bucureşti pentru vânzare vă rog să ne contacteze!

Vremea a ţinut cu noi şi chiar dacă a fost înnorat nu a plouat!

Ne dorim să fim implicaţi cât mai mulţi în refacerea Căminului cultural din Urziceanca şi anul acesta să devină 100% funcţional! Şi evenimentele ce le vom organiza să ne bucure pe toţi, chiar în momente dificile  cum sunt zilele acestea.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Serbare și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Ziua unirii la Caminul cultural Urziceanca

  1. Respect copiilor zice:

    Copiii de la Vizuresti cel putin au pregatit o mica sceneta..Eu mi-as fi dorit sa fi pregatit si ceilalti copii,elevi ai celorlalte scoli, cel putin un gand pe care sa ni-l impartaseasca in acea zi . Felicitari celor care si-au dat interesul si au sarbatorit,asa cum au stiut si au inteles ei , Ziua Unirii românilor din Muntenia şi din Moldova!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s